Mõnusalt juustune toitev ja tervislik aedviljalasanje. Valmistamine ei võta kaua aega. Toit sobib suurepäraselt argipäeva õhtusse.
KOOSTISAINED
1 suurem suvikõrvits
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 suurem porgand
1 sl õli
1 purk tomatikastet (400 gr)
soola
200 g sulatatud juustu
2 dl piima
200 gr riivjuustu
8 lasanjeplaati
VALMISTUSJUHEND
1. Pese suvikõrvits ja lõika viiludeks. Tükelda sibul. Koori ja riivi peene riiviga porgand.
2. Kuumuta õli ning hauta sibulat ja porgandit selles mõned minutid. Lisa tomatikaste ja pressitud küüslauguküüned. Maitsesta soolaga.
3. Pane pannile piim, lisa sulatatud juust. Sega kuni juust on sulanud. Lisa riivitud 50 gr riivitud juustu. Jälgi, et kaste oleks vedel, vajadusel lisa juurde piima.
4. Määri ahjuvorm õliga. Kalla põhjale juustukastet, seejärel kiht suvikõrvitsaid. Kata lasanjeplaatidega.
5. Nüüd lisa ahjuvormi kiht aedviljakastet, seejärel kiht juustukastet ja lasanjeplaadid.
6. Kalla ülejäänud juustukaste kõige peale, kui suvikõrvitsa viile jäi üle, siis lisa need juustukaste peale. Puista toit üle ülejäänud riivjuustuga.
7. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 45 minutit.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.